Müslibarer
Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
6 dl havregryn
1,5 dl kokosmel
1 dl solsikkekerner eller sesamfrø (eller halv af hver)
2 dl hakkede mandler (eller andre nødder)
1 dl hakkede tørrede frugter (abrikoser, figner eller lign.)
1,5 dl tørrede bær eller rosiner (rosiner, goji, blåbær, hindbær eller lignende)
4 spsk honning
50 gr. mørk chokolade - minimum 70%
Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, hak mandler, chokolade og tørrede frugter groft og bland det i.
Varm den kondenserede mælk op. Den skal være godt varm uden at koge og put honningen i og lad den smelte.
Hæld mælken over i skålen sammen med resten af ingredienserne. Rør blandingen godt sammen og kom den over i en bradepande (ca 25x25 cm) belagt med bagepapir. Fordel massen godt ud i hjørnerne og glat den ud, så den bliver nogenlunde jævn over det hele.
Bag massen i en forvarmet ovn på 130 g. i ca. 50 minutter. Den skal være gylden og sprød på overfladen og blød indvendig.
Bør fryses for ikke at blive bløde.