Hjemmelavet is
Hjemmelavet is til 8 personer.
6 dl piskefløde
4 æggeblommer, hvis du hører til de forsigtige så brug pasteuriserede
75 g sukker
vaniliesukker eller korn af 1 stang vanilie
Fløden piskes stiv.
Æggeblommerne piskes godt med sukker og vanilie.
Æggemassen vendes i flødeskummet - forsigtigt så al luften ikke slåes ud af flødeskummet.
Fyldet vendes også i og så skal det bare i en form af en art og fryses i mindst 5 timer. Der skal ikke røres i det eller noget, bare sørg for at det er pakket godt ind.
Rund springform, 22 cm i diameter passer fint, og er let at få isen ud af.
Fyld kan varieres efter lyst. Prøve med Bailey, rosiner lagt i mørk rom i nogle timer, hakkede valnødder, halverede cocktailbær, hakket mørk chokolade og marcipan i små tern.
Følgende er prøvet:
100 g mørk chokolade med 150 g marcipan
150 g chokolade
100 g hvid chokolade med 40 g makroner
Kogt kondenseret mælk (karamel), 1 dåse
200 g Smarties