Hjemmelavet is

Hjemmelavet is til 8 personer.

6 dl piskefløde

4 æggeblommer, hvis du hører til de forsigtige så brug pasteuriserede

75 g sukker

vaniliesukker eller korn af 1 stang vanilie


Fløden piskes stiv.

Æggeblommerne piskes godt med sukker og vanilie.

Æggemassen vendes i flødeskummet - forsigtigt så al luften ikke slåes ud af flødeskummet.

Fyldet vendes også i og så skal det bare i en form af en art og fryses i mindst 5 timer. Der skal ikke røres i det eller noget, bare sørg for at det er pakket godt ind.

Rund springform, 22 cm i diameter passer fint, og er let at få isen ud af.


Fyld kan varieres efter lyst. Prøve med Bailey, rosiner lagt i mørk rom i nogle timer, hakkede valnødder, halverede cocktailbær, hakket mørk chokolade og marcipan i små tern.


Følgende er prøvet:

100 g mørk chokolade med 150 g marcipan

150 g chokolade

100 g hvid chokolade med 40 g makroner

Kogt kondenseret mælk (karamel), 1 dåse

200 g Smarties