Coq au vin
150 G bacon i tern
Olivenolie til stegning
250 g champignon
250 g skalotteløg
4 kyllingefileter
0,5 l rødvin
1 terning hønsebouillon
4 fed hvidløg
1 tsk tørrede timian
2 laubærblade
salt
peber
Steg bacon. Tag det af, og læg det i en skål.
Skær champignon i kvarte og steg dem 4-5 minutter. Tag dem af, og læg dem i skålen.
Skær skalotteløg i kvarte og steg dem et par minutter. Tag dem af, og læg dem i skålen.
Skær kyllingefiletterne i 3 stykker, og steg dem hurtigt på alle sider.
Kom alt tilbage i gryden, og tilsæt resten af ingredienserne.
Lad det simre i 30-40 minutter.
Jævn det med brun sovsejævner (Maizena og mælk virker også, men vil gøre retten grå i stedet for rød...)